Blijf je verwonderen!

De mooiste dierentuin van Nederland

Wildlands - Zoo Emmen

In Wildlands ga je op zoek naar de dieren en doe je een expeditie. Het is geen traditionele dierentuin waar dieren in hokken zitten.
Stap bijv. in de Serenga Safari en verken de uitgestrekte savanne met zijn giraffes, neushoorns en andere dieren. Hoog op de Leeuwenberg houdt de koning der dieren je in de gaten. In de verte doemt de verlaten Arena op, ooit gebouwd door mensenhanden, nu het domein van de bavianen. Een onvergetelijke belevenis!

Pretpark Drouwenerzand

Pretpark Drouwenerzand

De attracties in Pretpark Drouwenerzand zijn geschikt voor jong en oud. Zowel op zonnige als op regenachtige dagen heeft het attractiepark genoeg te bieden. Breid uw uitje eventueel uit met een actieve fietstocht door de bossen in de nabije omgeving of wandeling door natuurgebied ‘het Drouwenerzand’, één van de weinige actieve stuifzandgebieden in Drenthe (tegenover het attractiepark) en geniet van de hunebedden, de heide en de bossen.

openluchtmuseum Ellert en Brammert

Ellert en Brammert

De sage van Ellert en Brammert is een oude Drenthse rovershistorie, die rond 1660 voor het eerst is opgeschreven. Oorspronkelijk gaat het verhaal over twee roofridders die omstreeks 1400 in Drenthe opereerden. Ze woonden op de afgelegen heide en vielen reizigers lastig. In de volksverbeelding zijn de rovers langzamerhand vereenzelvigd met de hunebedreuzen, die de heuvels en dalen in het landschap zouden hebben veroorzaakt.

Wonderwereld, dieren, grotten, uilen, speeltoestellen

Wonderwereld

De Wonderwereld in Ter Apel is verrassend. Te midden van de oude bossen vindt u een collectie opgezette dieren, levende dieren, een grottencomplex, een uilenburcht, een plantenkas en speeltoestellen.